Teuni


Oppervlakte: 100 m²

Soort tuin: Stadstuin

Overzicht

Wij hebben de tuin naar eigen ontwerp in 2000 aangelegd. De grote lijnen zijn tot nu toe hetzelfde gebleven. De voorgevormde vijver is in 2007 vervangen door een verhoogde folievijver met hardstenen rand.

Beplanting (planten, bomen etc.)

Wat het meest opvalt zijn de wintergroene buxushagen, die voor structuur en een mooi winterbeeld zorgen. Verder haagbeuk, vaste planten, klimplanten en leivormen van sierpeer, peer en appels. Er zijn twee terrassen, één bij het huis op het zuiden en één achterin de tuin bij de vijver.

Vijver

Op mijn site  http://www.teunistuin.net/  staat beschreven hoe de vijver is aangelegd. Ter ondersteuning staan er ook foto''''''''''''''''s bij. De vijver heeft de tuin completer gemaakt en past er goed bij met zijn strakke vormgeving.

Bestrating (incl. muurtjes etc.)

Voor de bestrating hebben we gekozen voor zwarte cobblestones. Op het terras bij het huis ligt een cirkel van gele waalformaat steentjes, waarnaast de buxus in de rondingen mooi meeloopt.

Tuinhuis, schuur, prieel etc.

Aan de pergola op het achterterras hangt deze winter een voedersilo met zaden waar een roodborstje regelmatig van komt snoepen.

Overige (Verlichting, Beelden etc.)

We hebben twee zichtlijnen. Eén vanuit het keukenraam op het vrouwenbeeldje. En één vanaf het terras naar de spiegel die soms bijna verborgen zit achter de klimhortensia. In het rechtse tuingedeelte staat nog een beeldje van een kikker die water spuwt.

Messages


anja schreef op 04-07-2009

hallo teuni.jij hebt ook al zo''n mooie tuin.

 

 


Anoniem schreef op 03-11-2009

Deze tuin is prachtig. Jammer dat de houten schuttingen nog ? niet begroeid zijn.M.vr.mailgroet Anne-Mieke H-J o/d H